Εκδήλωση για τις καταλήψεις, στο Άνευ Αρχών

afisa-web
Στην Ισπανία, όπως και στην Ελλάδα, οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, οι κοινωνικές (αντι)δομές έχουν μπει στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών του Κράτους, που εν μέσω της όξυνσης των οικονομικών και κοινωνικών αντιθέσεων επιδιώκει να συντηρηθεί, επιτιθέμενο σε ό,τι του αντιστέκεται.

Τον περασμένο Μάη πραγματοποιήθηκε η εκκένωση τoυ κοινωνικού κέντρου της Can Vies στη Βαρκελώνη, που ανακαταλήφθηκε και ανακατασκευάζεται, συσπειρώνοντας ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης. Στα τέλη Δεκέμβρη, έπειτα από την ψήφιση του αυταρχικού Νόμου Φίμωτρου, που ποινικοποιεί ουσιαστικά την πολιτική δράση, το ισπανικό κράτος εξαπολύει την «επιχείρηση Πανδώρα», στοχοποιώντας το αναρχικό κίνημα, εισβάλλοντας σε καταλήψεις και φυλακίζοντας συντρόφους/ισσες. Όλα αυτά, φυσικά, σε συνεργασία με τα κυρίαρχα ΜΜΕ, που ανέλαβαν την υπεράσπιση της κρατικής τρομοκρατίας.

Αντίστοιχα, στην Ελλάδα,οι καταλήψεις, που αποτελούν απ’ τη μία εστίες αντίστασης στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας κι απ’ την άλλη ψήγματα αντιπρότασης για την οικοδόμηση της ελευθεριακής κοινωνίας, βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωπες με το μακρύ χέρι του κράτους καθώς η επίθεση στις ζωές μας, απ’ την Kasa de la Muntanya μέχρι τη Villa Amalias, πρέπει να περάσει και πάνω από το τσάκισμα των αντιστάσεων, του ριζοσπαστικού λόγου και πράξης.

Η συζήτηση/προβολή που συνδιοργανώνουν οι Συντακτικές Ομάδες Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Λάρισας της εφημερίδας δρόμου Άπατρις, την Παρασκευή 09/01/2015 στις 19:00, στο Άνευ Αρχών, έχει ως βασικές θεματικές:

– Can Vies: Εκκένωση / Ανακατάληψη / Ανακατασκευή
– Καταλήψεις και Καταστολή σε Ελλάδα και Ισπανία
– Νόμος Φίμωτρο, Επιχείρηση Πανδώρα στην Ισπανία

Θα υπάρξει τηλεφωνική συνομιλία με σύντροφο απ’ το συνδικάτο Solidaridad Obrera

*Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης της εφημερίδας Άπατρις

*Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης της εφημερίδας Άπατρις

Leave a Reply